De voordelen van OpenCart

Wat zijn de voordelen en nadelen van het gebruik van OpenCart voor uw webshop? Het is goed om deze tegen elkaar op te wegen voordat u een definitieve keuze maakt voor een software om uw webshop in te gaan starten.

OpenCart webshop

OpenCart is gelanceerd in 2008 en een heel stabiele en werkbare software voor kleine tot middelgrote webshops. Het is eenvoudig in gebruik en van zichzelf zitten er al veel mogelijkheden in verwerkt. Het is een op zichzelf staande software, niet een webshop plugin behorend bij een andere software (zoals WooCommerce bij WordPress bijvoorbeeld). Voor OpenCart is ruim voldoende documentatie verkrijgbaar om zo alle functionaliteiten te kunnen ontdekken.

OpenCart templates

Zoals voor veel OpenSource software zijn er veel reeds ontworpen OpenCart templates te verkrijgen welke aangepast kunnen worden naar uw eigen eisen en wensen. De kosten van een template zijn vaak tussen de $60 en $75, die kosten vallen dus enorm mee. Want voor die prijs is je template werkend en kloppend, hij moet slechts aangepast worden aan de huisstijl en de gewenste uitstraling. Het template is uiteraard ook geheel responsive, wat ervoor zorgt dat het template op alle media (PC, telefoon, tablet, etc) goed (Leesbaar en gebruiksvriendelijk) weergegeven wordt.

OpenCart extensies

Zoals gezegd is de basis van de software redelijk compleet. Om een webshop te kunnen starten zijn alle functionaliteiten aanwezig. Echter zijn er soms specifieke wensen of eisen voor de verkoop van de betreffende diensten en/of producten. Gelukkig zijn er voor OpenCart vele extensies te verkrijgen waarmee de functionaliteiten van de shop uitgebreid kunnen worden.

OpenCart hosting

Voor het gebruik van OpenCart is een hostingpakket nodig. Wij bieden hostingpakketten voor OpenCart aan welke speciaal afgestemd zijn op de eisen die OpenCart stelt. Lees hier meer over onze OpenCart hostingpakketten.

De voor- en nadelen van OpenCart

OpenCart kent dus vele voordelen. Samengevat zijn dat deze:

De voordelen van OpenCart:

  • Er zijn vele gratis reeds ontworpen templates te verkrijgen tegen zeer schappelijke prijzen
  • Het is overzichtelijk en eenvoudig in gebruik
  • Er zijn vele extensies te verkrijgen (gratis en betaald)
  • Er is ruim voldoende documentatie aanwezig
  • De hosting voor OpenCart is niet duur

Maar OpenCart kent ook een nadeel. Dat is dat het met name geschikt is voor kleinere en middelgrote webshops. De doorgroeimogelijkheden zijn wat beperkt. Voor grote webshops zou Magento wellicht een betere optie kunnen zijn.

Welke webshop software het beste is voor jouw shop is afhankelijk van de producten, de grootte van de shop en je eigen specifieke wensen en eisen. Wij adviseren je graag hierin!

Neem contact op via info@opencart-manager.nl of bel met 0294-76008 voor meer informatie over OpenCart of andere open source webshop software.

 

Comments are closed.